Ποιοι και γιατί διαβάζουν το blog μου;

Από την αρχή που άρχισα να γράφω αυτό το blog κοιτούσα τα στατιστικά του από περιέργεια, να δώ πόσοι με διαβάζουν, με τι όρους ψάχνουν για να φτάσουν στο blog μου κ.τ.λ. Ελάχιστοι στην αρχή οι αναγνώστες μου, λίγοι περισσότεροι τώρα.

Αυτό όμως που θα ήθελα να μάθω είναι τις σκέψεις όλων αυτών που κατά καιρούς διαβάζουν το blog μου. Τους αρέσει, δεν τους αρέσει, βρίσκουν ενδαφέρουσα την θεματολογία, είναι εργαζόμενοι, φοιτητές και άλλα τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά που τα στατιστικά του wordpress φυσικά δεν μπορεί να συλλάβει.

Γι αυτό και ανοίγω αυτήν εδώ την σελίδα όπου θα ήθελα εσείς, οι αναγνώστες  μου, να αφήνετε τα δικά σας σχόλια σχετικά με το blog μου. Οτιδήποτε και αν σκέφτεστε για το blog μου, θετικό ή αρνητικό θα ήθελα να το γράφετε εδώ.

Να είστε καλά…


5 Σχόλια on “Ποιοι και γιατί διαβάζουν το blog μου;”

 1. Ο/Η Μέμα λέει:

  Αφήνω λοιπόν το πρώτο σχόλιο εγώ :):) Διότι μόλις τώρα σε ανακάλυψα από ένα άλλο blog.

  Είμαι καινούρια λοιπόν στο χώρο σου και ανυπομονώ να τον μελετήσω, καθώς βλέπω από τα λίγα που διάβασα ότι ο λόγος σου ελκύει και παρουσιάζει εξαίρετο ενδιαφέρον.

  Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία…
  Θα τα πούμε και μέσω σχολίων εν καιρώ…

 2. Ο/Η boulitsa λέει:

  Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχόλια! Όντως είμαι νέα στο χώρο αυτό και αποφάσισα σκέψεις που κρατούσα σε συρτάρια να τις δημοσιοποιήσω μέσα από ένα blog που θα αντικατοπτρίζει λίγο από τον κόσμο μου. Στίχους έχω και άλλους απλά πρώτα θέλω να πάρω τα πνευματικά δικαιώματα και γι’αυτό δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα.

  Τον χώρο σου και εγώ τον ανακάλυψα στην περιήγησή μου μέσα σε άλλα blog. Είμαι φοιτήτρια και εγώ, κάνω το διδακτορικό μου στην Γλασκώβη και με ενδιαφέρει να βρίσκομαι σε επαφή με τους Έλληνες φοιτητές και τις ανησυχίες τους. Έχεις κάνει και εσύ πολύ ωραία δουλειά.

  Θα είμαστε σε επικοινωνία. Καλή συνέχεια και καλό πτυχίο!

 3. Ο/Η amarantos λέει:

  Παιδιά τελικά η WordPress έκλεισε την σελίδα με τα e-βιβλία. Χαρακτηριστικά πριν λίγες μέρες χτύπησε σε μια μέρα πάνω από 4000 επισκέψεις και κάποιος φαίνεται “κατάγειλε” την όλη μας προσπάθεια.

  Επειδή όμως δεν μπορώ να ενδώσω στις πιέσεις των εκδοτικών οίκων που κατακλέβουν τον κόπο των δημιουργών για να τα βάζουν στην τσέπη τους δίνοντας μόνο ψίχουλα στους δημιουργούς και επειδη η μόρφωση πρέπει να δίνεται δωρεάν και απλόχερα (είμαι της γνώμης ότι οι λογοτέχνες είναι λειτούργημα) εντός 48 ωρών έχει ξαναστηθεί ολόκληρη η σελίδα (αν και λίγο βιαστικά), αυτή τη φορά στο blogger (εκεί νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πιό εύκολα) στο πείσμα όλων αυτών που θέλουν να περιορίσουν την διάδωση της γνώσης.

  Θα παρακαλέσω λοιπόν τους φίλους που έχουν blog να διορθώσουν τα link του e-βιβλία. H νέα μας διεύθυνση είναι:

  http://e-vivlia.blogspot.com

  Διαδώστε το σε όλους και ενημερώστε τους για την νέα διεύθυνση. Σε λίγες μέρες θα είμαστε πάλι στους γνώριμους ρυθμούς!

 4. Ο/Η Κυριαζής Βασίλης λέει:

  Αγαπητό fititakos.wordpress.com

  Σας στέλνουμε ένα ενημερωτικό κείμενο για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες με το ΕΣΠΑ. Ελπίζουμε να το δημοσιοποιήσετε και να συμβάλετε με τη σειρά σας στη γνωστοποίηση του προβλήματος που δημιουργείται.

  Με εκτίμηση
  Οι εργαζόμενοι στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες της χώρας

  Ξέρεις από ΕΣΠΑ;

  Οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες στο περιθώριο της ανάπτυξης

  Είμαστε οι εργαζόμενοι στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες της χώρας με συμβάσεις ανάθεσης έργου, που βλέπουμε με θλίψη να γκρεμίζεται μπροστά μας ό,τι χτιζόταν τα τελευταία δώδεκα χρόνια με την κοινοτική χρηματοδότηση, επειδή το ΥΠΕΠΘ αποφάσισε να μην εντάξει τη χρηματοδότηση των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών στο Δ΄ ΚΠΣ, αυτό που έγινε «γνωστό» στο ευρύ κοινό μέσα από το σλόγκαν «ξέρεις από ΕΣΠΑ;». Κι ο λόγος; Δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια (σημειώνουμε ότι το ΕΣΠΑ έχει ως κοινοτική συνδρομή 20,4 δισ. Ευρώ, τα οποία με την εθνική χρηματοδότηση αθροίζονται σε 32 δισ. Ευρώ) ή δεν κάναμε καλά τη δουλειά μας; Αντιθέτως όλα συγκλίνουν στο ότι τα τελευταία χρόνια οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες μέσα από τη σκληρή προσπάθεια όλων μας βρέθηκαν από την αφάνεια στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία.

  Κι εμείς νομίζαμε ότι ξέραμε από ΕΣΠΑ. Βλέπαμε στην τηλεόραση το σποτ που πλασάρει όραμα και ανάπτυξη και νομίζαμε πως θα είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της. Δυστυχώς όμως, όταν τρέξαμε να ενημερωθούμε, όπως μας προτρέπει, μάθαμε:

  • Μάθαμε ότι οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες καταδικάζονται σε μαρασμό
  • Μάθαμε ότι αναγκαστικά θα μειωθεί το ωράριο λειτουργίας τους, καθώς χάνουν μεγάλο κομμάτι του εργατικού τους δυναμικού
  • Μάθαμε ότι πάνω από 350 περίπου (σύμφωνα με τη ΜΟΠΑΒ) εργαζόμενοι θα βρεθούμε στο δρόμο στο τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ ήδη ξέραμε ότι το Υπουργείο από το 1983 έχει βάλει σε «αναμονή» τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες χωρίς να θεσμοθετεί τις απαραίτητες οργανικές θέσεις, ενώ την ίδια στιγμή βλέπαμε να ιδρύει ένα τμήμα ΑΕΙ και δύο ΤΕΙ, προκειμένου να παράγει εξειδικευμένους επαγγελματίες
  • Μάθαμε την λέξη «απαξίωση», καθώς βλέπουμε τα έργα και τις καινοτόμες δράσεις τόσων ετών να θάβονται
  • Μάθαμε τι σημαίνει πολιτική, καθώς οι απαντήσεις της κυβέρνησης σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν μας έδωσαν να καταλάβουμε γιατί δεν χρηματοδοτούμαστε και αν υπάρχει ελπίδα να γίνει αυτό στο μέλλον
  • Τέλος, μάθαμε ότι η αδιαφορία για τη δημόσια παιδεία ξεκινά από το πιο κομβικό σημείο της γνώσης και της έρευνας, τις βιβλιοθήκες

  Φαίνεται πως το β-εσπάκι του υπουργείου δεν χωράει τους εργαζόμενους των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, οι οποίοι έχουν πάθει αγκύλωση στην άκρη του δρόμου κάνοντας οτοστόπ για την μετατροπή των συμβάσεων έργου σε αορίστου.

  Τελ- ΕΣΠΑ- ντων, εμείς μάθαμε ότι θα Είμαστε Σύντομα Πολίτες Άνεργοι, εσείς ξέρετε από ΕΣΠΑ;

  Οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s